donderdag 17 juli 2014

 DE 'IK VIND DIT ECHT NIET LEUK, HOOR!'-LIJST

Meerdere bloggers schrijven over de dingetje die ze 'echt niet leuk vinden, hoor!'. Dit uit zich dan vaak in een top huppeldepup. Het werkt vaak ontspannend, het opschrijven van je frustraties. Vergelijkbaar met het nuttigen van een flinke pot Cookie Dough van die kerels Ben & Jerry. Om meegaan met de huidige trend, heb ik besloten ook een lijstje te maken. Lees, geniet, laat een traan en deel mee in de misère. 

                                                    DE LIJST DER LIJSTEN

                               
DE 'IK VIND DIT ECHT NIET LEUK, HOOR!'-LIJST

Numero 1 - de verslaving
Je zit met je flamboyante achterwerk op de bank. Je hebt trek. Geen honger. Trek. Je verlangt naar iets zoets. Iets met een sterke, duidelijke smaak. Maar wat!? In je gedachten ga je alle lades en kastjes langs. Je gezicht schiet strak. Je handen trillen en je neusvleugels zijn gespannen. Je herinnert je die reep. Die heerlijke reep chocolade. Van die chocolade die smelt op je tong. Waar je een moord voor zou plegen. Van die chocolade die sporen achterlaat op je wangen en je vingers. Je weet waar ik het overheb. Het moment dat ik zo'n chocoladereep in mijn handjes krijg, ben ik niet meer te houden. Knipper twee, misschien tweeënhalf keer met je ogen en ik heb geval weggewerkt. Dan begint echter het proces.

Fase 1: Angst (waar is mijn chocolade!?)
Fase 2: Besef (hij is... niet meer)
Fase 3: Schuld (had ik maar langzamer gegeten)
Fase 4: Verdriet (waarom!?)
Fase 5: Woede (IK WIL MEER!)

Chocolate is addicting. Don't do chocolate.

Numero 2 - de grote boodschap

Iedereen moet weleens poepen. Gelukkig, anders wordt het zo'n schijtboel. De één neemt er zijn tijd voor, de ander is binnen een boer en een scheet weer klaar. De ander moet drie tot vier keer op een dag, de ander misschien één keer. De ander verspreidt helse luchten en kanonnenvuur, de ander is een 'silent killer'. Het verschil moet er zijn. Poepen is ook fijn. Soms zelfs bindend. Maar, dames en heren, het afvegen is een ramp van heb je mij daar. Het afvegen duurt altijd een eeuwigheid. Soms gaat er driekwart rol doorheen. Beschamend, maar waar. Hanteer ik niet de juiste techniek of is er sprake van een overmatige productie van... Nou ja. Je snapt me.Numero 3 - de narigheid van eten
Je hebt je mooiste kloffie aan. Misschien ga je uiteten, misschien wil je je lover verrassen of je voelt gewoon de behoefte om jezelf netjes te kleden. Wanneer je nette kleding draagt, zijn er altijd een aantal risicomomenten. Momenten waarop je kleding vies kan worden.

- de onverwachtse momenten
- het tandenpoetsen
- een toiletbezoeken
- eten

Sommige momenten zijn te voorkomen door bijvoorbeeld een kledingstuk pas aan te doen nadat je iets hebt gedaan. Zo kan je een shirtje dragen tijdens het tandenpoetsen, om vervolgens je nette shizzle aan te doen als je klaar bent. Ga je echter (uit)eten, dan wil je er vaak netjes uitzien. Vlekken vanwege eten zijn verschrikkelijk. Je ontkomt er vaak niet aan. Het ene moment spies je een sappig stukje kip met saus op je vork, het volgende moment ligt het te dampen op je mooie broek. Hoe-f%^%*-ra.

Numero 4 - de horror
Televisiekijken is niet meer wat het is. De leuke programma's verdwijnen langzaamaan en worden vervangen door wanstaltige 'programma's'. Sterren springen, Geordie Shore, Ex on the Beach en al die Disneyseries die op elkaar lijken. Vroeger was alles beter. Dexter, Powerpuff Girls, Pokémon (de leuke generatie) en Fear Factor. Het is niet meer wat het is. Iedereen vind het leuk om Spongebob te kijken. Sterker nog, zelfs Totally Spies is nog te pruimen. Wil je echter na Goede Tijden Slechte Tijden iets leuks kijken, dan kom je terug van een erg koude kermis. Misschien word ik te oud, ben ik verwend. Je ne sais pas.


1 opmerking: